Search

SHUBHANGI SINGH: Bringing a Poem to a Gunfight

Updated: Feb 21

3.2. — 21.2.2021


MAA-tila, Pääskylänrinne 10, 00500 Helsinki Opening hours: Wed–Fri 2–6pm, Sat–Sun 1–5pm


Due to the current restrictions, MAA-tila will be open with limited capacity. Please respect the limit of 4 visitors at a time, and wear your mask inside the space. Further Covid-19 guidelines can be found on our website via this link: https://www.maatilaprojectspace.fi/visit-us


Also note that there will be no opening event.


Dust is a kind of interface – scientific yet mundane. Within the domestic, it becomes a proto-archive, a record of what occurred.

Bringing a Poem to a Gunfight offers domestic dust, text, textile, and armour as objects that may hold data revealing how we view labour, matter and identities entangled within domestic as well as public spaces.

The personal complicates the body’s presence within shared spaces, exerting force on bodily mobility, safety and autonomy within public spaces. Bringing a Poem to a Gunfight puts forth the two parallel inquisitions and looks at dust and body concurrently within discourses on movement, visibility and identity.

Shubhangi Singh’s practice as a visual artist and filmmaker responds to contemporary politics and the interconnectedness of production and reproduction of popular and everyday material. She often draws upon the empirical as well as existing recorded knowledge to address movement, identity and queries related to the feminine and its relationship with the public sphere.


Singh is the co-founder of New City Limits, an initiative to facilitate creative viewing and practice in Navi Mumbai, India and she currently lives and practices in Helsinki.


www.shubhangi-singh.com


*** Read our Safer Space Guidelines here


Accessibility Information:

MAA-tila project space is located 350m from Sörnainen metro station & 250m from bus stops 2409, 2413 & 2411.

There is Zone 2 on-street parking directly outside the gallery.

The entrance to MAA-tila project space is on street level with thresholds of up to 6cm at the entrance, and a door width of 77cm. The toilet has a 2cm threshold but is not spacious enough to meet accessibility standards. The nearest accessible toilet is located 50m away at Sörkan Ruusu, however, their ramp is only available on request, and during opening hours.


FI: 𝒃𝒓𝒊𝒏𝒈𝒊𝒏𝒈 𝒂 𝒑𝒐𝒆𝒎 𝒕𝒐 𝒂 𝒈𝒖𝒏𝒇𝒊𝒈𝒉𝒕 SHUBHANGI SINGH 3.2. – 21.2.2021 Aukioloajat: ke–pe 14–18, la–su 13–17


Koronavirustilanteen vuoksi MAA-tila on auki rajoitetulla kapasiteetilla. Rajoitamme kävijämäärän max. 4 henkilöön kerrallaan. Käytäthän maskia tilassa ollessasi. Muut Covid-19 ohjeistuksemme löydät verkkosivuiltamme: https://www.maatilaprojectspace.fi/visit-us


Huomioi myös, ettemme järjestä avajaisia.

Pöly on eräänlainen rajapinta – tieteellinen mutta arkipäiväinen. Kodin piirissä siitä muodostuu proto-arkisto, tallenne siitä mitä tapahtui.


Bringing a Poem to a Gunfight tarkastelee kotoista pölyä, tekstiä, tekstiilejä ja haarniskoja esineinä, jotka voivat paljastaa tietoa siitä, kuinka suhtaudumme työhön, materiaan ja identiteetteihin, jotka ovat kietoutuneina niin kodin kuin julkisten tilojen piiriin.


Kaikki se henkilökohtainen, mitä yksilö tuo mukanaan jaettuihin tiloihin mutkistaa kehon läsnäoloa rajoittamalla kehollista liikkuvuutta, turvallisuutta ja autonomiaa julkisissa tiloissa. Bringing a Poem to a Gunfight tuo esiin kaksi rinnakkaista tutkimusta: se tarkastelee samanaikaisesti sekä pölyä että kehoa niin liikettä, näkyvyyttä kuin identiteettiä koskevissa keskusteluissa.Shubhangi Singh on kuvataiteilija ja elokuvantekijä, joka työskentelee nykypolitiikan sekä suosittujen ja jokapäiväisten materiaalien tuotantoon ja jäljentämiseen liittyvien yhteenkietoutumien parissa. Hän ammentaa usein kokemusperäisestä ja olemassa olevasta talletetusta tiedosta käsitelläkseen liikettä, identiteettiä ja kysymyksiä, jotka liittyvät feminiiniseen ja sen suhteeseen julkiseen tilaan.


Singh on yksi perustajajäsen New City Limits -hankkeessa, jonka pyrkimyksenä on tukea luovaa toimintaa Navi Mumbaissa, Intiassa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä.


www.shubhangi-singh.com*** Lue turvallisemman tilan periaatteistamme täältä


Saavutettavuus-informaatio:

MAA-tila on 350 metrin päässä Sörnäisten metroasemalta, sekä 250 metrin päässä linja-autojen 2409, 2413 & 2411 pysäkistä.

Gallerian edessä on 2. vyöhykkeen pysäköintiruutuja.

MAA-tila on katutasossa. Sisään tullessa kynnys on enimmillään 6 cm korkea, ja ovi on 77 cm leveä. WC:ssä on 2 cm korkuinen kynnys, mutta se ei ole tarpeeksi tilava, jotta saavutettavuuskriteerit täyttyisivät. Lähin esteetön WC on 50 metrin päässä, Sörkän Ruusu ravintolassa. Mutta heidän ramppinsa on saatavilla vain pyynnöstä ja ravintolan aukioloaikoina.