Search

Free Translation

Updated: Jan 8, 2019

15.–29.11.2018


Prison Outside #2 is a cross-disciplinary discussion on artistic projects in and around. It takes place on November 21st-23rd in Helsinki and will present speakers from Finland, Russia, Ireland, Canada, USA, and Belgium.


The program in PUBLICS, Taidekoulu MAA, and Harjun prison nuorisotalo will include presentations, round table discussions, film screenings, and workshops. Free Translation, an exhibition of artistic and literary works on imprisonment will be launched during the conference. The exhibition will be on view at MAA-tila gallery from 15-29.11.  As we shift from one space to the next, we will discuss artistic practices in prison, and their effect on rehabilitation, understanding the histories of incarceration, and encouraging communication between people of different walks of life.


Artists, researchers, teachers, students, ex-convicts are very welcome to join the discussion. This event will be held in English, Finnish and Russian languages.


Registration, full program and information about the presenters can be found here: https://prisonspace.org/Prison-Outside-2


////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////Prison Outside #2 / Vankila ulkona #2 on vankila-aiheisia ja vankiloissa tehtyjä taideprojekteja käsittelevä monialainen tapahtuma, joka järjestetään PUBLICSissa ja Taidekoulu MAAssa Helsingissä 21.–23. marraskuuta 2018. Ohjelmassa on esitelmiä, keskusteluja, elokuvaesityksiä ja työpajoja. Tapahtumaan tulee puhujia niin Suomesta, Venäjältä, Irlannista, Kanadasta, Yhdysvalloista kuin Belgiasta.


Konferenssin aikana avataan myös Free Translation / Vapaa käännös -näyttely vankeutta käsittelevistä taiteellisista ja kirjallisista teoksista. Näyttely on esillä MAA-tila galleriassa 15.–29.11. Siirtyessämme tilasta toiseen, keskustelemme taiteellisesta toiminnasta vankilassa, sen vaikutuksista kuntoutukseen, vankeuden historian ymmärtämiseen, ja kommunikaation rohkaisemiseen erilaisia elämän polkuja kulkevien ihmisten välille.


Keskustelemaan ovat tervetulleita taiteilijat, tutkijat, opettajat, opiskelijat ja entiset vangit. Tapahtuman kielinä ovat englanti, suomi ja venäjä.


Ilmoittautumisen ja lisätietoa löydät tästä: https://prisonspace.org/Vankila-ulkona-2